De Kinderfeestwinkel

Home

Feesttips

Hoe maak je zoutdeeg?

Ingrediënten:
3 koppen ongebleekte bloem
(en echt geen zelfrijzend bakmeel!!)
1 kop zout
1 kop water
3 eetlepels olie
bloem , water en zout in een kom mengen,
Daarna de olie er door mengen.
Het moet een NIET plakkerig, stevig deeg worden.
Veerkrachtig en soepel.
Eventueel kan je wat plakkaat verf alvast door het deeg mengen.
Of het met nat crêpe papier kleuren.
(handiger met kleine kindjes)
(wel het papier er uit halen)
Of je schildert of lakt het na afloop.
Is het deeg goed?
Dan kunnen de figuren worden gemaakt.
Je kan wachten met het in de oven doen.
Het deeg wat over is kan je bewaren in een plastik zak.
Kleeft het?
Voeg meel toe.
Is het kruimelig?
Voeg beetje bij beetje lepels water toe.
Het bakken:
Eerste uur 80 graden
Tweede uur 100 graden
Eventueel een derde uur 125 graden
(dat hangt van de dikte af van de figuurtjes)
De oven is meer om de figuurtjes te drogen
i.p.v. bakken vandaar de redelijk lage oven temperatuur.
Veel knutsel en bak plezier!!

Meer feesttips